Yhtenä palvelumuotona ovat selvitykset eri aiheista eli tiedon etsiminen ja tiivistäminen sekä sen esittäminen ymmärrettävästi. Tyrskyn asiantuntijat hallitsevat tiedonhaun menetelmät oli kyseessä sitten kirjallisuuskatsaus, haastattelut tai kyselyt. Palveluvalikoimaan kuuluvat myös kansainväliset selvitykset, joissa etsitään vertailutietoja tai kiinnostavia esimerkkejä eri maista. Monipuolinen kielitaito ja kattavat eurooppalaiset verkostot auttavat tässä työssä.
Ole yhteydessä!
Esimerkkejä hankkeistamme
Referenssit
- Alueelliset ratkaisukeinot eloperäisten maatalousmaiden ilmastovaikutusten hillitsemisessä (ARMI) -hankkeen aluetoimijoille suunnatun kyselyn analysointi ja tulosten kirjoittaminen sekä Alueellinen ilmastotyö maataloudessa -raportin editointityö. Luonnonvarakeskus. 2023-2024.
- Selvitys taloudellisista mekanismeista luonnon monimuotoisuuden ja ekosysteemipalvelujen turvaamiseksi ja rahoittamiseksi. Sitra. 2023-2024. Raportti saatavilla englanniksi.
- Selvitys tavaroiden korjaamisen edistämisestä, potentiaalista ja saavutettavista eduista. VNK tutkimuksia ja selvityksiä. 2023-2024.
- Selvitys Keski-Suomen luontopohjaisten hiilensidontaratkaisujen mahdollisuuksista. Keski-Suomen liitto. 2024.
- Selvitys koskien Suomen ilmastopäästöjä ja päästövähennyspotentiaalia sekä visiota pohjoismaisesta hiilineutraalista yhteiskunnasta Nordic Stocktake and Visions -hankkeessa. Raportit saatavilla englanniksi: Pathways to Climate Neutrality & Nordic Visions of Climate Neutrality. Pohjoismainen ministerineuvosto. 2023.
- Kiertotalous kuluttajakaupassa –hankkeen koordinointi, selvitystyö, politiikkasuositusten muotoilu ja pk-yrityksille suunnatun pelikirjan kokoamisen koordinointi. Ympäristöministeriö ja Työ- ja elinkeinoministeriö. 2022-2023.
- Hiilidioksidin käyttö ja poisto. VNK tutkimuksia ja selvityksiä. 2022-2023. Raportti saatavilla englanniksi.
- Ilmastonmuutokseen sopeutuminen Suomessa - Nykytila ja kehitysnäkymät. VNK tutkimuksia ja selvityksiä. 2021-2022.
- Esiselvitys kuntien kiritysvälineistä ilmasto- ja kiertotaloustoimiin. Ympäristöministeriö. 2021-2022.
- Kohti nollapäästöjä ja -pilaantumista – Ympäristöpolitiikan ja -sääntelyn ennakointi 2030. VNK tutkimuksia ja selvityksiä. 2021-2022.
- Selvitys koskien valtioiden rajat ylittäviä, ilmastonmuutoksesta johtuvia riskejä Pohjoismaiden näkökulmasta. Toteutettu yhdessä Stockholm Environment Instituten ja Western Norway Research Instituten kanssa. Pohjoismainen ilmasto- ja ilmatyöryhmä (NKL). 2021-2022. Raportti saatavilla englanniksi.
- Kestävän kaupungin vipuvarret - Kestävän kaupunkikehityksen hyvien käytäntöjen kokoaminen ja skaalaaminen. Ympäristöministeriö. 2020-21.
- Tasa-arvo ilmastokriisissä – miten Suomi voi edistää tasa-arvoa kansainvälisessä ilmastopolitiikassa. Plan International Suomi. 2020-2021.
- Ilmastonmuutos ja Suomen turvallisuus: Uhat ja varautuminen kokonaisturvallisuuden toimintamallissa. VNK tutkimuksia ja selvityksiä. 2020-2021
- Selvitys ilmastonmuutokseen sopeutumisen hallinnosta Itämeren alueen maissa sekä arktisella alueella. Varsinais-Suomen ELY-keskus & LUKE. 2020–2021.
- Haastatteluja koskien ravinteiden hallinnointikäytäntöjä ja sääntelyä biokaasun tuotannossa Ahvenanmaalla. John Nurmisen Säätiö. Two Feathers Consulting alihankkijana. 2021.
- Euroopan ilmastosopimusta ja 2030-päästötavoitteita koskevien politiikkapaperien analysointi EU-komissiolle osana Trinomics Ltd:n johtamaa konsortiota. 2020.
- Uudet ilmastosääntelyn keinot ja ilmastolain vahvistaminen (UUSILMA). VNK tutkimuksia ja selvityksiä. 2020.
- Politiikkasuositukset yhteisöenergian mahdollisuuksien hyödyntämiseen Itämeren alueella. Saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, puolaksi ja liettuaksi. Co2mmunity-hanke. Etelä-Pohjanmaan liitto. 2020.
- Yleistajuinen kooste Pariisin ilmastosopimuksen keskeisimmistä asioista. Kalevi Sorsa -säätiö. 2020.
- Päättäjille suunnattu kooste EU:n ilmastopolitiikasta. Kalevi Sorsa -säätiö. 2019.
- Selvitys maatalouden parhaista toimenpiteistä, joilla vähennetään rehevöitymistä Itämeren alueella, niiden hyödyistä, käytöstä ja ohjauskeinoista yhdeksässä eri Itämeren alueen maassa. WWF Ruotsi. 2019.
- Uusiutuvan energian asentajien sertifiointiselvitys. Ongelmia, esteitä ja mahdollisuuksia. Motiva Oy. 2019.
- Selvitys Suomessa tehtyjen puhdistamolietetutkimusten tuloksista. Ympäristöministeriö 2018.
- Uudet maatalous- ja metsämaan viljely- ja hoitomenetelmät – avain kestävään biotalouteen ja ilmastonmuutoksen hillintään (SOMPA). Strategisen tutkimuksen neuvosto. 2018-2023.
- Vesihuollon tila ja rakennemuutos. VNK tutkimuksia ja selvityksiä. 2018. Loppuraportti: Tulevaisuuden kestävä vesihuolto – ennakointi, ohjaus ja järjestäminen.
- Ilmastoaloitteet haltuun: Suomen strateginen asemointi maailmanlaajuisessa toimintaohjelmassa. Ympäristöministeriön tilaama selvitys kansainvälisistä ilmastoaloitteista ja niiden tukemisesta. 2018.
- Yhteenveto Itämeren alueen biokaasuntuotannon riskinarvioinnista ravinteiden hallinnan näkökulmasta. John Nurmisen Säätiö. 2017.
- Jäteveden sisältämän fosforin talteenotto ja kierrättäminen: Taloudelliset ja lainsäädännölliset ohjauskeinot eri maissa ja niiden soveltuminen Suomeen. VNK tutkimuksia ja selvityksiä. 2017.
- Kansainvälisen ilmastosopimuksen velvoitteisiin varautuminen Suomessa. VNK tutkimuksia ja selvityksiä. 2016. Hankkeen kaksi loppuraporttia: Implementation of the Paris Agreement and tasks to develop its rulebook ja Pariisin kokouksen jälkeiset näkymät ja suomalaiset ilmastoratkaisut.
- Joukkovoimalla harrastuksiin. Tutkimus kestävien kulkutapojen käyttömahdollisuuksista lapsiperheiden harrastusmatkoilla, Liikennevirasto, HSL ja Helsingin kaupungin ympäristökeskus. 2015.
- Finsolar-hanketta koskevan esimerkin ja Kutsuplus-palvelua sekä Hinku-hanketta koskevien laajempien aineistojen kerääminen ja kirjoittaminen opetusmateriaaliksi. Climate-KIC-ohjelma, Transitions Hub. 2015.
- ELENA – energiainvestointien valmistelurahoitus. Motiva. 2015. Hankkeen raportti.
- Esiselvityshanke rakennusten kosteudenhallinnan ohjaus- ja neuvontajärjestelmästä. Ympäristö-ministeriön Motivalta tilaama selvitys. Motivan tilauksesta asiantuntijoiden ryhmähaastattelut ja asukkaiden internet-kysely sekä näiden tulosten raportointi. 2015.
- Kansantajuinen kuvaus märehtijöiden ympäristövaikutuksista, Järki-hanke BSAG. 2015. Hankkeen raportti.
- Selvitys luonnon monimuotoisuuden ja riistanhoidon ulkomaisista esimerkeistä maatalous-ympäristössä, Järki-hanke Luonnon- ja riistanhoitosäätiö. 2015. Hankkeen raportti.
- Selvitys maatalouden vesiensuojelun, ravinteiden hallinnan ja lannan käsittelyn esimerkeistä ulkomailta, Järki-hanke BSAG. 2014. Hankkeen raportti.
- Selvitys suurten yritysten veturivaikutuksesta PK-yritysten pääsyssä vientimarkkinoille cleantech-sektorilla, Pohjoismaiden neuvosto. Hankkeen pääkonsultti on COWI ja Tyrsky on vastuussa Suomen osuudesta alihankkijana. 2014. Hankkeen raportti.
- Energiaköyhyyden jatkoselvitys, ympäristöministeriö. 2014. Lisätietoja ja raportti ympäristöministeriön sivuilla.
Tyrsky-Konsultointi
Pirjo Jantunen
Toimitusjohtaja
puh +358 44 276 7718
Kati Berninger
Tutkimusjohtaja
puh +358 40 879 8713
Sähköpostiosoitteet muodossa etunimi.sukunimi@tyrskyconsulting.fi.
Tyrsky-Konsultointi Oy | Y-tunnus: 2602934-6 | Tietosuojaseloste