Oras Tynkkynen

Oras Tynkkynen

Hallituksen puheenjohtaja (YTM)

Oras Tynkkynen

YHTEYSTIEDOT

etunimi.sukunimi@tyrskyconsulting.fi
050 512 1584
http://www.orastynkkynen.fi/


LinkedIn
Twitter @orastynkkynen
Facebook
Instagram

ASIANTUNTIJUUS

Ilmastopolitiikka
Energiapolitiikka
Ohjauskeinot
Päätöksenteko
Yhteiskuntavastuu
Viestintä

Oras on toiminut kestävyyden, ilmaston ja energian parissa runsaat 20 vuotta. Hänellä on monipuolinen kokemus, vankka osaaminen ja kattavat verkostot.

Osaaminen

Oras tunnetaan erityisesti ilmasto-osaajana. Hän hallitsee niin kansainvälisen, eurooppalaisen, kansallisen kuin paikallisenkin ilmastopolitiikan. Ilmastotyön eri osa-alueilta hänellä on kokemusta yhtä lailla energiasta, liikenteestä, rakentamisesta kuin vaikka jätehuollosta.

Päättäjätaustan ansiosta Oras ymmärtää, miten päätöksenteko toimii. Koulutus ja työkokemus tarjoavat puolestaan vankan käsityksen julkisuudesta ja viestinnästä.

Kokemus

Vuosina 2004–15 Oras vaikutti kansanedustajana. Hän toimi kaikkiaan kuudessa eri valiokunnassa, näistä ympäristö- ja tulevaisuusvaliokunnissa varapuheenjohtajana. Hän vaikutti myös oman eduskuntaryhmänsä puheenjohtajana ja puolueen varapuheenjohtajana.

Vuosina 2007–11 Oras toimi valtioneuvoston ilmastopoliittisena asiantuntijana. Hän vastasi hallituksen ilmasto- ja energiatulevaisuusselonteon laadinnasta. Työhön kuului mm. selvitysten tilaamista, skenaarioiden laatimista, tapahtumien järjestämistä ja sidosryhmien osallistamista.

Ennen eduskuntaan nousua Oras työskenteli mm. Yleisradiossa, Tampereen yliopistossa ja kansalaisjärjestöissä. Loppuvuodesta 2014 hän on toiminut Sitran vanhempana neuvonantajana.

Oraksella on ollut pitkä lista luottamustehtäviä, kuten puheenjohtaja Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n hallituksessa, Tampereen kaupunginvaltuutettu ja jäsen VR:n, Fortumin ja Nesteen hallintoelimissä. Hän on myös istunut lukuisissa ministeriöiden, tutkimuslaitosten ja järjestöjen työryhmissä.

Viestintä

Oras on kokenut kirjoittaja ja puhuja, joka on esiintynyt yli tuhannessa puhetilaisuudessa. Ulkomailla hän on esiintynyt mm. Stanfordin ja Oxfordin yliopistoissa sekä muissa tapahtumissa yhteensä 30 maassa. Hän on myös kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä on kasvun väriPieni maailmanpelastusopas ja Nettopositiivisuus (yhdessä Kati Berningerin kanssa).

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Liittymällä listalle hyväksyt tietosuojakäytäntömme.
Lue aiemmat uutiskirjeemme »

Tyrsky-konsultointi | Tyrsky Consulting

Tyrsky-Konsultointi

Meeri Helminen
Toimitusjohtaja
puh +358 40 833 3383

Kati Berninger
Tutkimusjohtaja
puh +358 40 879 8713

Sähköpostiosoitteet muodossa etunimi.sukunimi@tyrskyconsulting.fi.
Tyrsky-Konsultointi Oy | Y-tunnus: 2602934-6 | Facebook | Tietosuojaseloste