Tampereen kaupunkiseutu varautuu ilmastoriskeihin: Sopeutuva kaupunkiseutu -hankkeessa ennakoidaan ja parannetaan sopeutumisvalmiutta

Sään ääri-ilmiöt ovat puhuttaneet viime aikojen ennätyshelteiden ja -sateiden myötä niin Suomessa kuin Euroopassakin. Miten kuumenevat kesät, lisääntynyt sadanta ja paikallisesti osuvat rajuilmat haastavat infrastruktuuria, ympäristöjä ja ihmisten terveyttä? Miten varautua ilmastonmuutoksen vaikutuksiin? 

Sopeutuva kaupunkiseutu -hankkeessa ennakoidaan ilmastonmuutoksen riskejä ja parannetaan Tampereen kaupunkiseudun kahdeksan kunnan valmiuksia varautua ja sopeutua muuttuvaan ilmastoon.

Tampereen raitiovaunu hämeenkadulla

Kuva: Juho Luomala /Unsplash

Hankkeessa mm. laaditaan sopeutumiseen liittyviä suunnitteluperiaatteita seudun rakennesuunnitelman tueksi ja suunnitellaan sopeutumistoimenpiteitä kuntien kiinteistöjen ja infrastruktuurin osalta. Hankkeen projektipäällikkönä toimii kehittämispäällikkö Antti Lippo.

Tyrskyn asiantuntijat toteuttavat hankkeen tiiviissä yhteistyössä Tampereen kaupunkiseudun asiantuntijoiden kanssa. Hankkeen aikana kaupunkiseudun asukkaille ja sidosryhmille viestitään Tampereen kaupunkiseudun kanavissa, mitä ilmastonmuutokseen sopeutuminen tarkoittaa eri toimijoiden näkökulmasta. Lisäksi tunnistetaan, millaisia mahdollisuuksia sopeutumistoimiin liittyy. 

“Vahva kokemuksemme erilaisista sopeutumishankkeista pääsee hyvään käyttöön, kun viemme kansainvälisissä ja kansallisen tason hankkeissa opittua kohti käytäntöä. Onkin hienoa nähdä, miten Tampereen kaupunkiseutu tarttuu kansallisesti merkittävään ilmastonmuutoksen sopeutumisen haasteeseen. Elokuussa julkaistussa kokonaisarviossa kansallisen ilmastonmuutokseen sopeutumispolitiikan edistymisestä todetaan, että strategiset ilmastotavoitteet olisi nyt vietävä laajasti käytäntöön lisäämällä konkreettisia toimenpiteitä alue- ja kuntatasolla.” – Kati Berninger, Tyrsky

 

Tampereen kaupunkiseutu on kahdeksan kunnan ja yli 400 000 asukkaan vehreä metropoli. Tampereen kaupunkiseutuun kuuluvat Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi. Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymässä teemme Suomen vaikuttavinta seutuyhteistyötä, jotta kuntalaisten arki on sujuvaa ja seutumme tulevaisuus kestävää. Rakennamme yhdessä kansainvälistä, hiilineutraalia kaupunkiseutua.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Liittymällä listalle hyväksyt tietosuojakäytäntömme.
Lue aiemmat uutiskirjeemme »

Tyrsky-konsultointi | Tyrsky Consulting

Tyrsky-Konsultointi

Pirjo Jantunen
Toimitusjohtaja
puh +358 44 276 7718

Kati Berninger
Tutkimusjohtaja
puh +358 40 879 8713

Sähköpostiosoitteet muodossa etunimi.sukunimi@tyrskyconsulting.fi.
Tyrsky-Konsultointi Oy | Y-tunnus: 2602934-6 | Facebook | Tietosuojaseloste