Uusia työkaluja ilmastonmuutokseen varautumiseen ja sopeutumiseen Tampereen kaupunkiseudulla

Tyrsky antoi asiantuntijatukea juuri päättyneelle Sopeutuva kaupunkiseutu -hankkeelle, jonka tavoitteena oli ennakoida ilmastonmuutoksen riskejä ja parantaa Tampereen kaupunkiseudun kahdeksan kunnan valmiuksia varautua ja sopeutua muuttuvaan ilmastoon. 

sopeutuva kaupunkiseutu työkirjan kansi

Kuva: Tampereen kaupunkiseutu

Tyrsky kehitti tiiviissä yhteistyössä Tampereen kaupunkiseudun asiantuntijoiden kanssa juuri julkaistun sopeutumisen työkalupakin, joka tarjoaa seudun kunnille konkreettisia keinoja kehittää sopeutumistyötään. Asiantuntijamme kehittivät ja konseptoivat työkalupakkia kirjallisuudesta, asiantuntijakyselystä sekä työpajoissa kerätyn materiaalin ja kommenttien perusteella. 

Kokonaisuuteen kuuluu työkirja, johon on koottu sopeutumistyön suunnittelun tueksi kattava paketti tarkistuslistoja, taulukkotyökaluja, hyviä esimerkkejä meiltä ja maailmalta sekä tiivistettyä tietoa seudun merkittävimmistä sää- ja ilmastoriskeistä. Sää- ja ilmastoriskejä kuvaavat myös hankkeessa laaditut visuaaliset riskikortit sekä interaktiivinen taulukko, joka tukee riskeihin varautumista ja hallintaa mm. konkreettisten toimenpide-ehdotusten avulla. Lisäksi seudun ilmastonmuutokseen sopeutumisen tueksi laadittiin sopeutumisen pääperiaatteet Tampereen seudun rakennesuunnitelmaa varten ja hahmoteltiin sopeutumiseen liittyviä viestintäkärkiä eri kohderyhmille. 

Kehitetyt työkalut palvelevat sekä sopeutumistyötä käynnistäviä kuntia että niitä, jotka ovat työssä jo pitkällä. 

Tampereen kaupunkiseutu on kahdeksan kunnan ja yli 400 000 asukkaan vehreä metropoli. Tampereen kaupunkiseutuun kuuluvat Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi. Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymässä teemme Suomen vaikuttavinta seutuyhteistyötä, jotta kuntalaisten arki on sujuvaa ja seutumme tulevaisuus kestävää. Rakennamme yhdessä kansainvälistä, hiilineutraalia kaupunkiseutua.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Liittymällä listalle hyväksyt tietosuojakäytäntömme.
Lue aiemmat uutiskirjeemme »

Tyrsky-konsultointi | Tyrsky Consulting

Tyrsky-Konsultointi

Meeri Helminen
Toimitusjohtaja
puh +358 40 833 3383

Kati Berninger
Tutkimusjohtaja
puh +358 40 879 8713

Sähköpostiosoitteet muodossa etunimi.sukunimi@tyrskyconsulting.fi.
Tyrsky-Konsultointi Oy | Y-tunnus: 2602934-6 | Facebook | Tietosuojaseloste