Ruokahävikkiä vähennetään kaupan ja koulun yhteistyöllä

K-Market Kilo ja Kilonpuiston koulu aloittivat yhteistyön, jossa tulevien viikkojen aikana koulun kotitalousluokat saavat käyttöönsä kaupassa syntynyttä hävikkiä. Tarkoituksena on valmistaa saaduista aineksista kokkisota-tyyppisesti erilaisia annoksia. Yhteistyön myötä noin 240 Kilonpuiston koulun oppilasta pääsee loppusyksyn aikana oppimaan uutta ruokahävikistä. Toiminta aloitetaan maanantaina 16.11. Euroopan jätteen vähentämisen viikon alkaessa ja jatkuu siihen asti kunnes jokainen Kilonpuiston luokka on käyty läpi. Toimintaa on tarkoitus jatkaa tämän jälkeen vuosittain.

Yhteistyö alkoi osana Tyrsky-Konsultoinnin pilotoimaa Waste hero -hävikkiasiantuntijapalvelua, jossa etsitään uudenlaisia tapoja vähentää kaupoista syntyvää ruokahävikkiä ja samalla lisätä kuluttajien tietoutta hävikistä. Lokakuussa kokeilun osana järjestettiin Hävikkipäivä K-Market Kilossa, jossa jaettiin tietoa ja vinkkejä hävikin vähentämiseksi kotitalouksissa sekä esiteltiin kaupassa käyttöön otettuja hävikin vähentämisen keinoja. Hävikin vähentäminen on yhteistyötä, jossa jokaisella toimijalla kaupasta kuluttajaan on oma tärkeä roolinsa.

“Kotitaloustunnit ovat erinomainen tapa jakaa tietoa sekä opastaa koululaisia hävikin hyödyntämisestä ja kertoa miksi hävikin ehkäiseminen kannattaa”, kiteyttää kokeilun projektipäällikkö Johanna Kohvakka Tyrskystä.

Suurin osa kauppojen hävikkiin päätyvistä tuotteista on tuoretuotteita, kuten hedelmiä, kasviksia ja leipää. Vaikka ne eivät enää asiakkaille kelpaa, ovat ne kuitenkin usein täysin käyttökelpoisia ja hyödynnettävissä ruoanlaitossa. Kauppojen lisäksi myös kotitalouksissa syntyy suuria määriä hävikkiä, minkä takia tarvitaan lisää hävikkitietoutta ja osaamista hävikin hyödyntämiseen ja ehkäisemiseen.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Liittymällä listalle hyväksyt tietosuojakäytäntömme.
Lue aiemmat uutiskirjeemme »

Tyrsky-konsultointi | Tyrsky Consulting

Tyrsky-Konsultointi

Meeri Helminen
Toimitusjohtaja
puh +358 40 833 3383

Kati Berninger
Tutkimusjohtaja
puh +358 40 879 8713

Sähköpostiosoitteet muodossa etunimi.sukunimi@tyrskyconsulting.fi.
Tyrsky-Konsultointi Oy | Y-tunnus: 2602934-6 | Facebook | Tietosuojaseloste