Pariisin sopimuksen vastaanotto ja tulevaisuudennäkymät

Tyrskyn Oras Tynkkynen on ollut mukana kirjoittamassa juuri ilmestynyttä VTT:n tutkimusraporttia ”Pariisin ilmastosopimuksen kansainvälinen vastaanotto ja tulevaisuudennäkymät”. Selvityksessä tarkastellaan Pariisin ilmastosopimuksen vastaanottoa, 12 suurimman päästäjämaan ilmastopolitiikan tilannetta sekä sopimuksen ratifiointiprosessia.

Pariisin ilmastosopimus on oikeudellisesti sitova, globaalisti kattava ja se asettaa kunnianhimoisen tavoitteen hillitä ilmaston lämpenemistä 1,5-2 °C tasolle esiteolliseen aikaan verrattuna. Selvityksen mukaan Pariisin ilmastosopimus on otettu pääosin positiivisesti vastaan niin suurimmissa päästäjämaissa, ilmastoneuvotteluja seuraavissa kansainvälisissä järjestöissä kuin mediassa.

Pariisin ilmastosopimuksen on tähän mennessä allekirjoittanut 177 maata. Merkittävimmät päästäjämaat, Kiina ja USA, ovat myös luvanneet hyväksyä sopimuksen virallisesti vuoden 2016 kuluessa. Myös monet muut maat ovat ilmoittaneet aloittavansa ratifiointiprosessin, joten Pariisin sopimus saattaa tulla voimaan jo selvästi ennen vuotta 2020.

Selvitys on tehty valtioneuvoston kanslian rahoittamassa hankkeessa ”Pariisin sopimuksen velvoitteisiin varautuminen”. Tyrsky on mukana hankkeen toteutuksessa.

VTT:n raportti (PDF)

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Tyrsky-konsultointi | Tyrsky Consulting

Tyrsky-Konsultointi

Pirkko Kasanen
Toimitusjohtaja
puh +358 400 413 008

Kati Berninger
Tutkimusjohtaja
puh +358 40 879 8713

Sähköpostiosoitteet muodossa etunimi.sukunimi@tyrskyconsulting.fi.
Tyrsky-Konsultointi Oy | Y-tunnus: 2602934-6 | Facebook | Henkilötietoseloste